KS Drwęca Nowe Miasto Lubawskie 0 : 4 KS Unia Susz

raport pomeczowy

Raport pomeczowy. W piękne sobotnie popołudnie nasza drużyna seniorów pokonała na wyjeździe Drwęcę Nowe Miasto Lubawskie 0:4. Był to kolejny dobry mecz w wykonaniu Biało-Niebieskich. Graliśmy pewnie i szybko piłką, dzięki czemu raz po raz stwarzaliśmy groźne sytuację bramkowe. Pierwsza bramka padła w 38 minucie, gdzie jako pierwszy do piłki wybitej przed pole karne przez obrońcę gospodarzy dopadł nasz pomocnik i doskonałym podanie obsłużył Krystiana Stańca, który pewnie wykorzystał sytuację i strzelił swojego pierwszego gola w tym meczu. Tuż przed końcem pierwszej połowy w 45 minucie Jakub Janiszek popędził prawą stroną, wygrał pojedynek 1x1 i obsłużył świetnym podaniem Krystiana Stańca. Nasz El goleador nie marnuje takich sytuacji i zdobywa swoją drugą bramkę w tym meczu ustalając wynik do przerwy na 2:0. W drugiej połowie obraz gry nie uległ zmianie. Unia dalej kontrolowała przebieg wydarzeń na boisku. W 48 minucie meczu Jakub Janiszek popisał się fantastycznym 40 metrowym rajdem mijając kolejnych zawodników Drwęcy i wykańczając swoją indywidualną akcję podwyższył wynik spotkania na 0:3 dla Biało-Niebieskich. Jakub do asysty z pierwszej połowy dorzucił bramkę po akcji w stylu Lionela Messiego. Wynik spotkania na 0:4 ustalił w 89 minucie wychowanek Unii Łukasz Popławski, który w nagrodę za pracę na treningach dostaje coraz więcej minut na boisku od trenera Chodowca. Bramka padła po szybkiej wymianie piłki między Piotrkiem Trzcińskim i Łukaszem Lulińskim i podaniu wyprowadzającym Łukasza Popławskiego sam na sam z bramkarzem gospodarzy. Po raz kolejny drużynie należą się brawa za grę w tym spotkaniu. Następny mecz Unia ponownie zagra na wyjeździe z zespołem Czarni Rudzienice w sobotę 30.04 o godzinie 17:00. Zapraszamy naszych kibiców do Rudzienic. Z waszym wsparciem jesteśmy silniejsi

STRZELCY NML