AP Młode Talenty: Turniej rocznika 2010 i młodszych

W dniu dzisiejszym odbył się drugi turniej z cyklu przygotowanego przez Akademię Piłkarską Młode Talenty Unia Susz. Dzisiejsze rozgrywki skierowane były dla graczy z rocznika 2010 i młodszych. Na zaproszenie odpowiedziało 9 drużyn.

1 miejsce w turnieju zajęła drużyna Gol Brodnica 2, jednak do rozstrzygnięcia finałowego spotkania potrzebne były rzuty karne. Z drugą lokatą uplasowała się drużyna UKS Mały Jeziorak Iława, 3 miejsce natomiast, znowu po rzutach karnych, przypadło w udziale drużynie Constract Lubawa. Lubawianie pokonali ekipę Champion Kwidzyn.

Nagrody indywidualne otrzymali:

najlepszy bramkarz: Nikodem Licznerski (Constract Lubawa)

najlepszy strzelec: Franciszek Milewski (Gol Brodnica)

MVP turnieju: Bartosz Siwiec (Champion Kwidzyn)

Pełna lista drużyn biorących udział w turnieju: AP Młode Talenty Unia Susz (2 drużyny), GKS Wikielec, Piast Łasin, Pomezania Malbork, UKS Gol Brodnica (2 drużyny), Constract Lubawa, UKS Mały Jeziorak Iława, Champion Kwidzyn.

Turniej stał na wysokim i bardzo wyrównanym poziomie, a rozgrywki przebiegały w duchu fair play. Czas, który w hali CSiR Susz spędzali kibice oraz opiekunowie młodych piłkarzy umilał bufet przygotowany przez rodziców z AP Młode Talenty Unia Susz. Za wkład w organizację turnieju bardzo dziękujemy.

Kibiców zapraszamy na kolejną odsłonę cyklu: 3 lutego zmierzą się piłkarze z rocznika 2006 i młodsi.