Przed sezonem: wyniki sparingów

W środę 17 lipca o godz. 18:30 na stadionie w Suszu Unia zagrała z Polonią Pasłęk. Mecz zakończył się wygraną biało-niebieskich 3:2. Druga gra kontrolna, to wtorkowy (23.07) mecz z Osą Ząbrowo, który również zakończył się wygraną naszych piłkarzy 11:0.

Sytuacja kadrowa:

Trener Jarosław Chodowiec zarówno w pierwszym jak i drugim sparingu do dyspozycji miał około 20 zawodników wyrażających chęć gry w naszej drużynie. Sytuacjajest bardzo dynamiczna, kolejne osoby mają dołączyć do zespołu w ciągu najbliższych kilku dni. Duża część piłkarzy wyraziła chęć pozostania po sezonie 2018/19, są też nowe twarze jak i kolejne powroty. Oficjalnie pełną kadrę przedstawimy jutro.

Zbliżający się sezon:

Już w najbliższą sobotę 27 lipca rozegramy mecz Wojewódziego Pucharu Polski. W ramach rundy wstępnej w Jegłowniku zmierzymy się z A-klasową drużyną Agatu.

Rozgrywki ligowe rozpoczniemy dwoma wyjazdami: sobota, 10 sierpnia z Polonią Iłowo, a w środę 14 sierpnia z Polnią Pasłęk. Pierwszy mecz domowy rozegramy w sobotę 17 sierpnia z Orłem Janowiec Kościelny.