Radomniak musiał uznać wyższość biało-niebieskich. Unia wygrywa 6:2

W sobotnim meczu Klasy Okręgowej, grupy 2 seniorzy suskiej Unii dopisali do konta kolejne 3 punkty pewnie wygrywając z Radomniakiem Radomno 6:2/

Prowadzenie Unii jużw 4 minucie spotkania dał dobrze dysponowany Łukasz Luliński. Niespełna 3 minuty później do siatki gości trafiłJakub Przytuła podwyższając na 2:0. Trzecie trafienie dla Unii zanotował w 22 minucie Kamil Kozłowski, a w 26 piątego gola  dołożył Jakub Janiszek. W ostatniej minucie pierwszej części gry pierwszą bramkę zdobywa drużyna Radomniaka.

Po przerwie kibice Unii musieli czekac na gola niespełna 4 minuty. Wtedy to świeżo wprowadzony na murawę Krystian Staniec zaznaczył swoją obecność podnosząc prowadzenie na 5:1. Drugie i ostatnie trafienie piłkarze Radomniaka zanotowali w 57 minucie spotkania, a wynik ostatecznie na 6:2 ustalił w 74 minucie kapitan Łukasz Luliński pewnie egzekwujuąc rzut karny.

Skrót meczu opobulikujemy na naszych stronach w dniu jutrzejszym.

BRAMKI:

1:0 - 4' - Łukasz Luliński

2:0 - 7' - Jakub Przytuła

3:0 - 22' - Kamil Kozłowski

4:0 - 26' - Jakub Janiszek

4:1 - 45' - Adrian Gorzka

5:1 - 49' - Krystian Staniec

5:2 - 57' - Przemysław Gorzka

6:2 - 74' - Łukasz Luliński (k)

SKŁADY:

Unia: Karol Chodowiec, Dariusz Laskowski, Mateusz Wiśniewski, Robert Krause, Jakub Janiszek, Łukasz Luliński (K), Jonasz Lewandowski, Dominik Zakrzewski, Kamil Kozłowski,. Sebastian Majas, Jakub Przytuła. Rezerwa: Maciej Pastuszuk, Remigiusz Próchniewski, Karol Witkowski, Krystian Staniec, Bartosz Sztuka.

Radomniak: Łukasz Komorowski, Piotr Granica, Patryk Lewicki, Kacper Szczypski, Maciej Bartczak, Rafał Bartnicki, Radosław Lewicki (K), Dawid Górzyński, Szymon Lewicki, Przemysław Gorzka, Adrian Gorzka. Rezerwa: Michał Korol, Przemysław Górzyński, WOjciech Ziółkowski, Cezary Karczewski, Karol Łukwiński, Adam Hulewicz, Mariusz Bąkowski.