KS Barkas Tolkmicko 7 : 0 KS Unia Susz (4 kolejka Grupy okręgowej 2)

CW7XLdGZ1AU

SKLAD

W sobotnie popołudnie Unia udała się na kolejny mecz ligowy do Tolkmicka. Nasz zespół nie będzie wspominał tego wyjazdu najlepiej. Z uwagi na zobowiązania zawodowe trener Chodowiec miał do dyspozycji jedynie 12 zawodników do gry w tym 2 bramkarzy. Na rozgrzewce z uwagi na kontuzję kostki wypadł kolejny zawodnik z pola i jeden z naszych bramkarzy musiał zagrać jako napastnik. Pomimo tych niesprzyjających okoliczności w pierwszej połowie nasi zawodnicy dzielnie walczyli o jak najkorzystniejszy rezultat. Gospodarzom jednak udało się wyjść na prowadzenie po błędzie naszej defensywy, ustalając tym samym wynik spotkania do przerwy na 1:0. Mieliśmy w tej połowie kilka dobrych okazji na zmianę rezultatu jednak skuteczność nie była naszą mocną stroną tego dnia. Druga odsłona spotkania to już pełna dominacja naszych przeciwników. Niestety wykorzystali oni skrupulatnie nasze błędy
i dorzucili jeszcze 6 bramek w tej połowie. Mecz zakończył się wynikiem 7:0 i trudno jest napisać coś więcej o tym spotkaniu. Zawodnicy z trenerem mają dobry materiał do analizy i pracę do wykonania tak, żeby się już taka porażka im nie przydarzyła. Niestety w piłce się takie mecze zdarzają, ale najważniejsze jest, żeby wyciągnąć wnioski i ciężko pracować razem, aby się już taka sytuacja nie powtórzyła. Przytoczyć możemy w tym miejscu słowa Marszałka Piłsudzkiego: „Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska”. Już w następną sobotę w naszym domu przy Leśnej Biało-Niebiescy staną przed szansą na poprawę nastrojów i ponowny powrót na zwycięską ścieżkę.