Mimo, że większość sympatyków czwartoligowej piłki na Warmii i Mazurach uznawała nasz zespół za faworyta sobotniego meczu, niespodziewanie Drwęca wygrała i to wysoko, bo 4:1

drweca unia

Zespół Unii Susz wybrał się na mecz do Nowego Miasta Lubawskiego, gdzie był faworytem. W mecz weszliśmy dobrze bo już w w 3 minucie Krystian Staniec miał okazję strzelić bramkę po sytuacji sam na sam z bramkarzem. ta sztuka się jednak nie udała. Przed kolejną szansą na strzelenie gola znalazł się w 12 minucie Mateusz Włodarczyk, ale strzał z okolic 16 metra wybronił bramkarz. 2 minut później swojej szansy nie wykorzystuje Marcin Sawicki. w 23 minucie spotkania obejmuje prowadzenie, Krystian Staniec w sytuacji sam na sam z bramkarzem pewnie strzela bramkę. Do końca pierwszej połowy Staniec i Musiński po raz kolejny nie wykorzystują dogodnych sytuacji strzeleckich.

Na drugą połowę zespół Jarosława Chodowca wyszedł bez zmian. Już w 46 minucie przed kolejną szansą na strzelenie gola stanął Krystian Staniec. Później obie drużyny zwolniły tempo, z naszej strony Mateusz Włodarczyk jeszcze szukał szczęścia strzałem z dystansu, ale nie trafia w bramkę. Przychodzi 76 minuta meczu i... i tracimy bramkę po błędzie całego zespołu. Kiedy jeszcze piłkarze Unii nie otrząsneli się po stracie gola piłkarze drwęcy idą za ciosem i zaledwie 2 minuty później wychiodzą na prowadzenie. Gol ten ewidentnie podciął skrzydła biało-niebieskim, po których widać było trudy środowego meczu z Motorem Lubawa. W 80 minucie po błędzie bloku defensywnego tracimy gola i złudzenia, że wywieziemy z Nowego Miasta choćby punkt. Nowomieszczanie dobijają nas w 84 minucie strzelając bramkę na 4:1. Po bardzo słabej drugiej części spotkania przegrywamy boleśnie mecz z Drwęcą.

Porażka ta dość mocno komplikuje sytuacje naszej drużyny w walce o utrzymanie się na czwarto ligowych boiskach. w tabeli nadal zajmujemy 13 lokatę z 22 punktami, z takim samym dorobkiem punktowym na miejscu 12 znajduje się drużyna Czarnych Olecko. Po niedzielnej wygranej rominta Gołdpap, która zajmuje miejsce 14 zbliżyła się do nas na dwa "oczka". Przed nami bardzo ważne trzym spotkania, które zadecydują o ligowym bycie. Już w środę 5 czerwca zaległy mecz z GKS Wikielec, następnie 8 czerwca bardzo ważny bezpośredni mecz z Czarnymi Olecko. Ostanim meczem sezonu będzie wyjazdowe spotkanie z Tęczą Miłomłyn 15 czerwca.

Walczymy do końca!

Filmowe podsumowanie kolejki: