Wyniekiem 0:2 zakończyło się spotkanie pomiędzy Granicą Kętrzyn, a Unią Susz w ramach 26. kolejki forBET IV ligi.

W sobotnie popołudnie piłkarze Unii udali się na mecz do Kętrzyna. Na mecz wyjątkowy dla gospodarzy, ponieważ rozegrany został na gruntownie przebudowanym stadionie przy ul. Bydgoskiej.

Piłkarze granicy wracając po przerwie na swój macierzysty obiekt napewno chcieli kibicom zgotować niespodziankę w postaci 3 punktów. Biało-niebieskim udało się jednak pokrzyżować te plany i komplet punktów wrócił do Susza.

Mecz rozpocząłsię spokonie, ale z minuty na minutę podopieczni Jarosława Chodowca przejmowali inicjatywę na boisku. Przed pierwszą dogodną sytuacją strzelecką zanalazł się Cezary Dedek, kilka minut później w sytuacji sam na sam znalazł się Mateusz Włodarczyk. W obu akcjach zabrakło jednak precyzji i piłka nie znalazła drogi do bramki przeciwnika. W 4 minucie po doskonałym wznowieniu Pawła Szafka w sytuacji sam na sam z bramkarzem Granicy znalazł się Marcin Sawicki i to właśnie on wyprowadził drużynę Unii na prowadzenie tuż przed przerwą.

Druga połowa to jeszcze lepsza gra biało-niebieskich. Jednak kolejne sytuacje bramkowe nie przynoszą zmiany wyniku spotkania. Swoich szans nie wykorzystują mi.in. Cezary Dedek oraz Mateusz Musiński. Ten drugi, dwukrotnie stawał przed możliwością podwyższenia prowadzenia w tym meczu. Druga - i jak się okazało decydująca o zwycięstwie - bramka wpadła w 56 minucie. Po pięknej trójkowej akcji Dominika Zakrzewskiego, Mateusza Włodarczyka i Cezarego Dedka, ten ostatni zdobywa bramkę. Do końca spotkania piłkarze Unii mieli pod kontrolą wydarzenia boiskowe nie pozwalając na utratę bramki oraz tworząc kolejne akcje ofensywne.

granica unia wynik

60876298_2014869362154885_5956145394940379136_n