Remisem 3:3 zakończył się sobotni (18.05) mecz 25. kolejki forBET IV ligi z Zatoką Braniewo.

unia zatoka wynik

Festiwal bramek, niewykorzystanych okazji, ale również błędów po obu stronach boiska. Dużo zwrotów akcji zapewniło kibicom emocje do ostatniego gwizdka sędziego. Tak ow oczach trenerów obydwu ekip wyglądał pojedynek pomiędzy Unią, a Zatoką. To co kibicom mogło się podobać, trenerom jednak dawało również powody do niezadowoloenia.

Biało-niebiescy szybko obejmując prowadzenie (1 min. Krystian Staniec) i po chwili podwyższając wynik na 2:0 (12 min. Krystian Staniec) mogli już spokojnie kontrolować mecz i nie wypuścić z rąk kompletu punktów, tym bardziej, że w pierwszym kwadransie było jeszcze kilka okazji strzeleckich. Tak się jednak nie stało. Zawodnicy Z Braniewa po słabym początku złapali drugi oddech i uspokoili swoją grę co najpierw doprowadziło do zmniejszenia przewagi miejscowych, bo na 2:1 z rzutu karnego bramkę zdobył Marcin Śniegocki. Chwilę później, w 38 minucie wynik meczu już był remisowy. Na 2:2 w zamieszaniu podbramkowym strzelił Łukasz Wolak. Zawodnicy z Braniewa również byli bliscy objęcia prowadzenia, ale Mateusz Wiśniewski w ostatniej chwili wybił piłkę z przed lini bramkowej. Do końca pierwszej części gry żadna z drużyn nie potrafiła podkreślić swojej przewagi strzelając kolejnego gola.

W drugiej połowie obraz gry nie uległ zmianie: szybkie, dynamiczne akcje z obu stron boiska, często z wykorzystanie dlugich podań. W 57 minucie na prowadzenie Unię wyprowadził ponownie Krystian Staniec. Radość nie trwała dlugo bo już w 66 minucie goście szybką kontrę zakończyłi strzeleniem kolejnej bramki. Gola zdobył ponownie Łukasz Wolak. Do końca spotkania wynik mógł jeszcze kilkurotnie przechylić się na każdą ze stron. Wśród biało-niebieskich swoich szans niewykorzystali m.in. Krystian Staniec, Cezary Dedek, Kuba Szymanowski. W końcówce spotkania strzałem zza pola karnego popisał się Łukasz Luliński, ale kopnięta przez niego piłka najpierw wylądowała na poprzeczce, później odbiła się od słupka i mijając zdezorientowanego bramkarza Zatoki nie wpadła do bramki.

SKŁADY:

UNIA: Paweł Szafek - Mateusz Wiśniewski, Marcin Sawicki (46' Jonasz Lewandowski), Krystian Staniec, Mateusz Musiński, Jakub Gula (46' Dominik Zakrzewski), Cezary Dedek (71' Michał Kacziński), Jakub Urbański, Łukasz Luliński, Kuba Szymanowski (60' Wiesław Murawski), Paweł Bieńkowski (K).

ławka: Karol Chdoowiec (br.), Mateusz Włodarczyk, Kamil Kozłowski.

ZATOKA: Antoni Mućka - Marcin Chomko, Bartosz Budny, Wojciech Kimso, Daniel Jastrzębski (85' Paweł Niewiadomski), Przemysław Matelski, Łukasz Wolak (K) (90' Piotr Lewandowski), Marcin Śniegocki (82' Tomasz Woś), Bogdan Wieliczko, Piotr Lewandowski (74' Jakub Kicmanik), Dariusz Wieliczko.

ławka: Oskar Mastalerz (br.)

WIDEO: