Do sportowej potyczki pomiędzy Unią Susz, a Zatoką Braniewo dojdzie na stadionie miejskim przy ul. Leśnej 20 w najbliższą sobotę 18 maja, o godzinie 17:00.

Po dwóch porażkach z wyżej notowanymi rywalami (przegrana z Concordią Elbląg 1:2, oraz z Mrągowią Mrągowo 3:0) pora na mecz z rywalem, który w ligowej tabeli znajduje się dużo bliżej biało-niebieskich.

Drużyna Zatoki Braniewo plasując się na 11 miejscu z 28 punktami wyprzedza biało-niebieskich o 2 miejsca w tabeli ligowej (różnica 10 punktów). Dlatego mecz ten będzie doskonałą okazją na przełamanie i odnalezienie sposobu na zdobywanie punktów. Piłkarze z Braniewa swoje ostatnie 2 mecze również przegrali (1:3 z rezerwami Olimpii Elbląg i 1:2 z GKS Wikielec). W rundzie jesiennej w meczu pomiędzy Zatoką, a Unią górą byli Ci pierwsi wygrywając 2:0.

Liczymy na to, że w sobotnie popołudnie biało-niebiescy pierwszy raz zapunktują pod wodzą trenera Jarosława Chodowca. Zapraszamy na mecz!

unia zatoka braniewo