Porażką 3:0 zakończył się rozegrany dzisiaj w Mrągowie mecz 24. kolejki forBET IV ligi pomiędzy miejscową Mrągowią, a Unią Susz.

Wynik spotkania piłkarze Mrągowii otworzyli już w 12 minucie. Zaskakującym strzałem z dystansu popisał się wtedy Dariusz Gołębiowski, a piłki wpadającej pod poprzeczkę nie wybronił Paweł Szafek. Od 37 minut biało-niebiescy grali w osłabieniu po drugiej żółtej kartce dla Jakuba Urbańskiego co bardzo skomplikowało plany postawione na ten mecz. Do końca pierwszej połowy wynik spotkania jednak nie uległ już zmianie.

"W pierwszej polowie nie graliśmy dobrego spotkania, a mimo to mieliśmy swoje okazję: Muszyński trafia w poprzeczkę, a swoich okazji nie wykorzystują Staniec i Włodarczyk." Tak pierwszą połowę ocenia szkoleniowiec Unii.

W przerwie trener Jarosław Chodowiec zdecydował się na jedną zmianę. W miejsce Marcina Sawickiego na boisko wyszedł Dominik Zakrzewski. W drugiej połowie przewagę w posiadaniu piłki mają gospodarze, ale to my mimo osłabienia nie wykorzystujemy dogodnych sytuacji. W sytuacji sam na sam po bardzo dobrym podaniu znajduje się Luliński,ale bramkarz wygrywa tą rywalizację. Swoje sytuacje mają jeszcze Staniec i Gula, który trafia w poprzeczkę. W 62 minucie spotkania gospodarze wyprowadzają kontrę i Paweł Szafek po raz kolejny zmuszony był wyciągać piłkę z bramki. Po zespołowej akcji Mrągowii z bliskiej odległości gola zdobył Mateusz Skonieczka. Na kolejne zmiany trener zdecydował się w 68 minucie meczu: Kubę Szyamnowskiego zastąpił Wiesław Murawski, a w miejsce Mateusza Włodarczyka pojawił się Jonasz Lewandowski. W 74 minucie w miejsce Krystiana Stańca pojawił się Cezary Dedek, a 5 minut później na murawie pojawiłsię Kamil Kozłowski. Zmienił on Jakuba Gulę. Trzecia i ostatnia bramka dla gospodarzy wpadła w 84 minucie. Łukasz Michałowski skutecznie wykonując rzut karny ustalił wynik spotkania na 3:0.

Składy:

UNIA: Paweł Szafek, Mateusz Wiśniewski, Marcin Sawicki, Mateusz Włodarczyk, Krystian Staniec, Mateusz Musiński, Jakub Gula, Jakub Urbański, Łukasz Luliński, Kuba Szymanowski, Paweł Bieńkowski (K).

ławka: Karol Chodowiec, Wiesław Murawski, Jonasz Lewandowski, Kamil Kozłowski, Cezary Dedek, Dominik Zakrzewski.

BRAMKI: (źródło: Mrągowia Mrągowo - profil facebook)