Przed nami oraz piłkarzami Unii ekscytujące i pełne wrażeń środowe popołudnie. Wszystko za sprawą meczu z liderem forBET IV ligi.

Środowe spotkanie o godzinie 15:00 będzie szczególne z kilku powodów.

Pierwszym niewątpliwie jest fakt, że zmierzyć nam przyjdzie się z niekwestionowanym liderem rozgrywek forBET IV ligi, drużyną Concordii Elbląg. Z dorobkiem 20 zwycięstw, 2 remisów i żadnej porażki Elblążanie zasłużenie zajmują pierwsze miejsce z 62 punktami w tabeli. Pod względem ilości strzelonych bramek również są czołówką ligi. Do tej pory "słonie" strzelili 86 goli, a stracili zaledwie 10. Jedyną drużyną, która w tym sezonie była w stanie urwać punkty Concordii Elbląg jest nasz ligowy sąsiad - GKS Wikielec. Czy Unia również wpłynie na meczowe statystyki zespołu z Elbląga przekonamy się jutro.

Drugim powodem, dla którego mecz z Concordią będzie szczególny to fakt, że na ławce trenerskiej Unii zabraknie Fabiana Wieliczko. Decyzją zarządu klubu przestał on pełnić funkcję szkoleniowca 23 kwietnia, a jego obowiązki trenerskie przejął Jarosław Chodowiec, i to on w środowe popołudnie poprowadzi biało-niebieskich do boju.

Zapraszamy na stadion przy ul. Leśnej 20 o godzinie 15:00!

GRAMY unia concordia artykul