Informujemy, że władze klubu wraz ze sztabem szkoleniowym zakończyały działania mające na celu budowę kadry na rundę wiosenną sezonu 2018/19 forBET IV ligi.

kadra artykul

(kliknij, aby powiększyć)

Do dyspozycji trenera Fabiana Wieliczko jest 24 zawodników, którzy już w najbliższą sobotę zawalczą o punkty dla naszej drużyny. Spora część zawodników jest kibicom Unii dobrze znana, są również powroty, są też odejścia jak i również nowe twarze.

Do drużyny dołączyli:

Łukasz Luliński (GKS Wikielec)

Mateusz Wiśniewski (GKS Wikielec)

Dariusz Laskowski (GKS Wikielec)

Jakub Gula (Jeziorak Iława)

Jakub Szymanowski (Concordia Elbląg)

Wiesław Murawski (Czarni Rudzienice)

Paweł Szafek (Olimpia Elbląg)

Z drużyny odeszli:

Hubert Pacocha (Czarni Rudzienice)

Maciej Pietruszewski (Zamek Szymbark)

Kamil Brzeziński (Czarni Małdyty)

Piotr Chmielewski (Motor Lubawa)

Robert Krause (nie wznowił treningów)

Adrian Laskowski  (nie wznowił treningów)

Mariusz Gąsior  (nie wznowił treningów)

Piotr Szagała  (nie wznowił treningów)

Radosław Mazurowski  (nie wznowił treningów)

Marcin Michnowski  (nie wznowił treningów)

Arkadiusz Jastrzębski  (nie wznowił treningów)

Nowe twarze w drużynie:

Łukasza Lulińskiego, Mateusza Wiśniewskiego oraz Darka Laskowskiego nie trzeba suskim kibicom przedstawiać. Dzięki ich powrotowi do drużyny wzmocniła się nasza formacja defensywna, a Łukasza Lulińskiego znowy będziemy mogli podziwiac grającego w roli pomocnika. Co prawda na grę Darka Laskowskiego przyjdzie nam trochę poczekać, ponieważ zawodnik jest w trakcie rekonwalescencji po kontuzji, której doznał w trakcie okresu przygotowawczego. Wkrótce na łamach strony unia-susz.pl zapytamy się o jego stan zdrowia. Panowie bardzo miło będzie Was znowu zobaczyć na stadionie przy ul. Leśnej.

Wśród wzmocnień kadrowych znalazły się również nowi zawodnicy, którzy jeszcze w biało-niebieskich barwach Unii nie grali:

Paweł Szafek - bramkarz, rocznik 2001, pochodzi z Gdańska, wypożyczony z Olimpii Elbląg. Bardzo dobrze grający nogami młodzieżowiec posiadający również umiejeętności techniczne na wysokim poziomie.

Jakub Gula - lewonożny skrzydłowy, lub obrońca. Wypożyczony z Jezioraka Iława. W okresie przygotowawczym dał się poznać trenerowi jako bardzo pracowity, dynamiczny i waleczny zawodnik. Dysponuje dobrą techniką użytkową oraz dobrym strzałe. Kolejny młodzieżowiec w naszej kadrze.

Jakub Szymanowski - pomocnik. Pozyskany jako wolny zawodnik. Jego poprzednim klubem była Concordia Elbląg. Doświadczony zawodnik mający na koncnie występy w 3 lidze. Dysponuje dobrym przeglądem boiska, dobrymi podaniami diagonalnymi oraz wysokimi umiejętnościami technicznymi.

Wiesław Murawski - pomocnik. Ostatnio Grający w Czarnych Rudzienice. Bardzo dobrze przygotowany fizycznie i kondycyjnie, nie boi się kontaktowej, otwartej gry.

Do dyspozycji trenera Fabiana Wieliczko jest również 3 juniorów, poodopiecznych trenera Kamila Jędrzejewskiego: Damian Drozdowski (pomocnik), oraz Cezary Ruszkiewicz i Kacper Jaroszczuk (obrońcy)

Nowym zawodnikom życzymy udanych występów w barwach naszego klubu.

KS Unia Susz - forBET IV liga - sezon 2018/19

runda wiosenna - kadra

kadra strona

BRAMKARZE:

chodowiec karol   puwalski piotr   szafek pawel

OBROŃCY:

zakrzewski dominik   gula jakub   kozlowski kamil   bienkowski pawel

wisniewski mateusz   urbanski jakub   laskowski dariusz   rozkiewicz cezary

jaroszczuk kacper

POMOCNICY:

lulinski lukasz   musinski mateusz   szymanowski jakub   meller hubert

wlodarczyk mateusz   lewandowski jonasz   kaczinski michal   murawski wieslaw