Kolejny sparing, kolejny remis. W sobotę 9 marca nasza drużyna zmierzyła się z Pogonią Prabuty.

PSX 20190310 122810

bramka: Sawicki - rzut karny.

Skład : zaw. testowany - Urbański, Gula, Zakrzewski, zaw. testowany, Luliński, zaw. testowany, Musiński, Lewandowski, Sawicki, Staniec.
Grali również: Puwalski, Chodowiec, Bieńkowski, Kozłowski, Dedek, Meller, Włodarczyk, zaw. testowany.

Kolejny sparing za piłkarzami Unii. Mecz rozgrywany na naturalnym boisku w Nipkowiu. Mimo trudnych warunków zespół rozegrał dobre spotkanie.

Pierwsza połowa bardzo duża przewaga naszej drużyny i 3 dobre sytuacje. Zespół gości nastawił się bardzo defensywnie i bronił momentami 10 zawodnikami na własnej połowie. Przez tbardzo trudno było się przebić przez blok obronny drużyny z Prabut. Bramkę strzelamy w ostatniej akcji  pierwszej połowy. Rzut karny po faulu na Stańcu wykorzystuje Sawicki.
Druga połowa to zmiana ustawienia, zmiany, a także odważniejsza gra gości, przez co mecz się wyrównał, a momentami Pogoń posiadała przewagę. Mimo to Unia miała swoje znakomite szanse ale w sytuacjach sam na sam, nie potrafili pokonać bramkarza Sawicki i Staniec. Pierwszy sparing na naturalnym boisku uważam za udany, aczkolwiek martwi trochę skuteczność. Po raz kolejny remisujemy mecz który powinniśmy wygrać.

Open Financematrix