Kolejny sparing w ramach przygotowań do wiosny 2019 za nami. Tym razem zmierzyliśmy się z Olimpią Olsztynek, a mecz zakończył się wynikiem remisowym.

unia olsztynek artykul

Bramki dla Unii zdobyli:

Sawicki Marcin, Staniec Krystian, Kacziński Michał.

Skład: Chodowiec - Urbański, Zakrzewski, Gula, zaw. testowany, zaw. testowany, Musiński, Lewandowski, Luliński, Włodarczyk, Dedek. Grali również: Sawicki, Staniec, Kozłowski, Kacziński, zaw. testowany.

Pierwsza połowa to dosyć niespodziewane prowadzenie Olimpii 3:0. Nasza gra wyglądała bardzo dobrze w ofensywie do 30 m przeciwnika. Utrzymywaliśmy się przy piłce, tworzyliśmy składne akcje. Niestety brakowało ostatnich podań. Zespół przeciwnika ograniczał się do zagrywania długich piłek za linię  obrony. Tak padła pierwsza bramka. Ponadto przytrafiły się nam błędy przy wyprowadzeniu piłki.

Druga połowa zdecydowanie lepsza i skuteczniejsza. Zmiany dały odpowiedni impuls. Bramka Sawickiego po pięknej akcji całego zespołu. Później indywidualna akcja Stańca. Na koniec fantastyczne uderzenie lewą nogą Michała Kaczińskiego, który doprowadził do wyrównania.

Zawiodła dzisiaj organizacja po stracie piłki i brak ostatniego podania. Kolejny pożyteczny sparing. Z każdym będziemy mocniejsi.

Tak mecz z Olimpią Olsztynek podsumowuje trener, Fabian Wieliczko.

Kolejny sparing rozegramy 9 marca z Pogonią Prabuty.

unia-olsztynek (1)
unia-olsztynek (2)