W czwartkowe popołudnie w olsztyńskim kompleksie Koszary Park, na zaproszenie władz Warmińsko Mazurskiego Związku Piłki Nożnej spotkali się przedstawiciele wszystkich klubów, których drużyny występują obecnie w rozgrywkach IV ligi.

konferencja wmzpn

(przekazanie sprzętu przez Emila Wojdę, kierownika ds. komunikacji i marketingu oraz Marka Łukomskiego, prezesa WMZPN)

Celem spotkania było przedstawienie planów promocyjnych oraz marketingowych jakie na ten rok postawili sobie prezes WMZPN Marek Łukiewski wraz z pracownikami. A trzeba przyznać, że są ambitne i godne pochwały!

Dzięki wsparciu związku, każdy z klubów otrzymał zestaw sprzętu w skład, którego wchodzą: mobilny głośnik aktywny wraz z mikrofonami i kamera cyfrowa z akcesoriami oraz statywem, a wszystko po to by rozwinąć działa marketingowe, rozbudować bazę multimedialną, ale również by… zobaczyć nasze drużyny w telewizji! Jak się okazało jednym ze związkowych planów jest emisja Magazynu IV ligi w telewizji, a dokładniej TVP Olsztyn. Oznacza to, że przez całą wiosenną kolejkę sezonu 2018/19 mieszkańcy województwa warmińsko-mazurskiego będą mieli możliwość obejrzenia bramek oraz ciekawych akcji ze wszystkich IV ligowych boisk okraszonych profesjonalnym komentarzem cenionego Tomasza Szeremety.

Premierowy odcinek emitowany będzie w TVP Olsztyn w każdy poniedziałek o godzinie 19:10 (zaraz po paśmie informacyjnym, w najlepszym czasie oglądalności). Powtórki przewidziane są na kolejne dni, tj. wtorek i środa. Popremierowe materiały będą również dostępne w kanałach informacyjnych WMZPN (facebook, youtube).

Za wsparcie udzielone w postaci przekazanego sprzętu oraz przekazaną merytoryczną wiedzę dziękujemy. Mamy nadzieję, że pierwsze efekty tej kooperacji ujrzą światło dzienne już niedługo.

olsztyn_28022019 (1)
olsztyn_28022019 (2)