Kolejny sparing za soboą mają piłkarze drużyny prowadzonej przez Fabiana Wieliczko. Przeciwnik, Błękitni Orneta, musiał uznać wyższość biało-niebieskich.

Unia Susz-Błękitni Orneta 5:4

bramki: Sawicki, Gula, Lewandowski, Włodarczyk, Dedek.

Skład: Chodowiec - Urbański, Bieńkowski, zaw. testowany, Luliński, zaw. testowany, Musiński, Włodarczyk, Gula, Sawicki, Staniec.
Grali również Dedek, Lewandowski, Zakrzewski, Kozłowski, Kacziński, zaw. testowany.

Pierwsza połowa to zdecydowana przewaga naszej drużyny i festiwal niewykorzystanych szans. Zawiodła koncentracja przy wykończeniu akcji, a także dobrze spisywał się w bramce Błękitnych Bartek Dzikowski. Wynik 2:0 do przerwy to zdecydowanie za mało.

W drugiej połowie do 60 minuty obraz wyglądał podobnie. Od wyniku 5:1 nasza gra uległa pogorszeniu. Szybko strzelone bramki na początku wprowadziły rozluźnienie i brak organizacji w obronie. Wykorzystał to przeciwnik, który wykorzystywał nasze błędy w ustawieniu i strzelił 3 bramki. Cieszy gra w ofensywie ale na pewno dużym minusem jest gra w defensywie. Strata czterech bramek w tym sparingu to zdecydowanie za dużo.

Open Financematrix