W sobotę 16 lutego na boisku sztucznym w Iławie drużyna Unii Susz rozegrała kolejny mecz sparingowy.

Sparing: Unia Susz - Powiśle Dzierzgoń

Unia Susz - Powiśle Dzierzgoń 3:3.
Bramki: Sawicki Marcin x2 i Dedek Cezary.

Skład: Chodowiec - Bieńkowski, zaw. testowany, Urbański, zaw. testowany, Gula, Lewandowski, zaw. testowany, zaw. testowany, Włodarczyk, Sawicki. W drugiej połowie grali również: Puwalski, Staniec, Dedek, Zakrzewski, Meller, Luliński, Kacziński.

Początek meczu to zdecydowana przewaga przeciwnika. Szybko stracona bramka z rzutu różnego. W pierwszej połowie nasz zespół miał problemy z agresywnym i wysokim presingiem przeciwnika. Brakowało płynności gry, nasza gra była zbyt wolna i chaotyczna. Dodatkowo nawet jak się udawało przejść na połowę przeciwnika to brakowało wsparcia w akcjach ofensywnych. Od około 30 minuty zespół zaczął funkcjonować zdecydowanie lepiej. Przenieślismy grę wyżej, zaczęliśmy grać agresywnie i szybciej. W tym fragmencie gry strzelamy bramkę z rzutu karnego, po zagraniu ręką w polu karnym. Kilka minut później wyszliśmy na prowadzenie. Przy wysokim presingu i odbiorze, Lewandowski dogrywa piłkę do Sawickiego, A ten ładnym strzałem, pokonuje bramkarza Powiśla.
Druga połowa to zmiany w obydwu zespołach. Było zdecydowanie więcej miejsca i więcej sytuacji. W Unii zmiana ustawienia, przejście na dwóch napastników. Po akcji Stańca i Dedka, ten drugi strzela do pustej bramki. Niestety nie ustrzegliśmy się błędów w obronie. O ile przy drugiej bramce dla Powiśla wpływ miało zamieszanie z zachowaniem zawodnika drużyny przeciwnej, to strata 3 bramki to niefrasobliwość całej drużyny. Bardzo interesujący i pożyteczny sparing i materiał do dalszej pracy.