10.02 Unia rozegrała mecz kontrolny z drużyną Polonii Pasłęk. Mecz rozegrany w bardo dobrych warunkach.

Sparing Unia Susz - Polonia Pasłęk

Tak kolejną grę kontrolną relacjonuje trener drużyny seniorów, Fabian Wieliczko:

Pierwsza połowa to zdecydowana przewaga naszej drużyny. Gra prowadzona w wyskoim tempie, bardzo dobra organizacja w fazach przejściowych z ataku do obrony. Kilka dobrych sytuacji - między innymi sytuacje sam na sam Sawickiego i Lewandowskiego. Bramki padły jednak po stałych fragmentach gry. Raz po uderzeniu głowa , a raz po strzale z półwoleja.

Druga połowa niestety trochę słabsza. Zbyt wiele strat przy wprowadzaniu piłki z obrony, brak wykończenia akcji. Zbyt mała liczba strzałów. Nie wykorzystaliśmy również rzutu karnego. Bramka dającą zwycięstwo strzelił Cezary Dedek po indywidualnej akcji Łukasza Lulinskiego. Cieszy co raz lepsza dyspozycja poszczególnych zawodników oraz zwycięstwo.

Skład : Chodowiec - zaw. Testowany, Urbański, Luliński, Gula, zaw. Testowany, Lewandowski, Włodarczyk, zaw. testowany, Sawicki, zaw. testowany. Grali również : Kozłowski, Dedek, Zakrzewski

sparing_unia-paslek (1)
sparing_unia-paslek (2)