Drużyna seniorów Unii Susz rozpoczęła przygotowania 15 stycznia. Pierwsze zajęcia odbyły się w hali, a trener Wieliczko Fabian miał do dyspozycji 16 osób. Pierwsze dwa tygodnie to etap wprowadzenia i przygotowania do ciężkiej pracy jaka czeka piłkarzy w okresie przygotowawczym.

26.01 odbyła się gra wewnętrzna, w której uczestniczyło 20 zawodników. Zespoły zostały podzielone na zawodników występujących w rundzie jesiennej oraz zawodników testowanych i młodzieżowcow. Do przerwy utrzymywał się wynik bezbramkowy. Widać było, że to dopiero pierwsze wyjście na boisko. W drugiej połowie trener dokonał korekt w zespołach według własnego planu taktycznego. Mecz zakończył się wynikiem 2:0 dla seledynowych kamizelek. Bramki strzelali: zawodnik testowany i junior Damian Drozdowski.

30.01 Unia rozegrała kolejny sparing na boisku sztucznym w Iławie. Przeciwnikiem był zespół rezerw Wisły Płock, który przebywa tam na obozie. Mimo dobrej pierwszej połowy i przewagi naszego zespołu, nie udało się udokumentować tego strzeloną bramką. Po przerwie trener Fabian Wieliczko dokonał 10 zmian w zespole. Każdy poza Damianem Drozdowskim grał po 45 min. Niestety było widać że zespół nie jest jeszcze zgrany i momentami brakowało naszej drużynie dobrej organizacji, szczególnie przy próbach odbioru piłki. Mecz zakończył się wygrana Wisły Płock II 1:0.

Składy:
I połowa: Puwalski - zawodnik testowany, Bieńkowski, Gula, zawodnik testowany, Urbański, Musiński, zawodnik testowany, Luliński, Włodarczyk, Sawicki.
II połowa: Chodowiec - Kozłowski, Laskowski, Zakrzewski, zawodnik testowany, Meller, Lewandowski, zawodnik testowany, Kacziński, Drozdowski, Staniec.

Trzeba nadmienić że na grę obu zespołów wpłynęła fatalna murawa boiska. Zmrożona bardziej przypominała lodowisko niż boisko do gry w piłkę nożną.

sparing_wisla_II (1)
sparing_wisla_II (2)