Nieudana inauguracja. 11 sierpnia, w 1 meczu nowego sezonu 2018/19 IV ligi, drużyna Unii Susz pod wodzą trenera Fabiana Wieliczko uległa gościom z Korsz 1:4.

Po wielu perturbacjach, jakie miały miejsce w klubie ostatnimi czasy ciężko było wyrokować jak będzie wyglądał obraz gry nowego zespołu seniorów, który w tym sezonie grac będzie pod wodzą trenera Fabiana Wieliczko. Do dyspozycji szkoleniowca w dniu meczu było 18 osób, z czego spora część to nowe nazwiska na stadionie przy ul. Leśnej. Bardzo późno rozpoczęty okres przygotowawczy dał się we znaki efektem czego była przegrana 1:4. Wierzymy, że drużynie potrzeba tylko jeszcze trochę czasu żeby się zgrać  zacząć walczyć o ligowe punkty.

Unia Susz 1:4 MKS Korsze

BRAMKI:

24' Konrad Juraniec

44' Piotr Trafarski

70' Piotr Kozłowski

75' Piotr Chmielewski

90' Kamil Synowczyk

ŻÓŁTE KARTKI:

19' Mateusz Musiński

SKŁADY:

Unia Susz: Piotr Puwalski, Adrian Laskowski, Robert Krause, Mateusz Musiński, Mateusz Włodarczyk, Kamil Brzeziński (55' Jonasz lewandowski), Kamil Kozłowski (75' Cezary Dedek), Marcin Sawicki, Maciej Pietruszewski (70' Radosław Mazurowski), Piotr Chmielewski, Paweł Bieńkowski (K), rezerwa: karol Chodowiec, Jonasz Lewandowski, Marcin Michnowski, Michał Kacziński.

MKS Korsze: Dawid Zięba, Michał Wołowik, Piotr Kozłowski (78' Dawid Gwizdek), Adam Gąsiorowski, Krzysztof Piwiszkis, Piotr Trafarski (K) (87' Kamil Synowczyk), Adam Krajewski, Paweł Flis, Piotr Sawicki, Konrad Juraniec, Mariusz Gąsiorowski, rezerwa: Robert Mielnik

SĘDZIOWIE:

Sędzia główny: Marcin Miłoszewski