W piątek tj. 1 lutego juniorzy młodsi suskiej Unii rozegrali pierwszy mecz towarzyski w ramach przygotowań do rundy wiosennej.

Juniorzy nieprzerwanie trenują od początku grudnia pod wodzą nowego trenera, Kamila Jędrzejewskiego, który zastąpił dotychczasowego trenera, Mariusza Gąsiora.

Pierwszym rywalem młodych suszan była ekipa juniora młodszego Jezioraka Iława, która na co dzień występuje w wojewódzkiej Ekstraklasie. Mecz odbywał się w Iławie na zmrożonej sztucznej nawierzchni przez co obydwie ekipy walczyły nie tylko między sobą, ale z samym sobą. Szybciej do tych warunków przyzwyczaili się iławianie strzelając w pierwszej połowie trzy bramki. W drugiej odsłonie role się odwróciły, jednak jedna bramka zdobyta przez Unię, której autorem był Damian Drozdowski nie wystarczyła. Mimo wszystko juniorzy młodsi z Susza zrealizowali założenia taktyczne trenera i na pewno z wyżej notowanym rywalem pokazali się z dobrej strony. Po meczu trenerzy już uzgodnili, że przed rozpoczęciem się rundy wiosennej zespoły spotkają się ponownie.

Jeziorak Iława - Unia Susz 3-1 (3-0)
? 6, ? 20, ? 35 - Drozdowski 75

Unia Susz: Markuszewski, Drozdowski Dariusz, Ruszkiewicz, Stankiewicz, Jaroszczuk, Juchniewicz, Drozdowski Damian, Cap, Goryński, Duszyński, Koper. Po przerwie zagrali: Janczar, Borecki, Żmuda.