W ubiegłą niedzielę w hali CSiR Susz odbył się wyjątkowy, charytatywny turniej piłki nożnej.

mamuski artykul

Dlaczego wyjątkowy? Z inicjatywy Jarosława Chodowca, pomysłodawcy turnieju - zamiast dzieci zagrali dorośli, w tym tatusiowe oraz mamusie dzieci z Akademii Piłkarskiej Młode Talenty Unia Susz!

Drużyny zgłoszone do turnieju rywaliozwały między sobą na boisku, a kibice mogli skorzystać z innych atrakcji: dla mniejszych dzieci przygotowany był specjalny kącik zabaw, Stowarzyszenie TIG Iława wystawiło stoisko z bronią, rodzice dzieci z Akademii przygotowali pyszny bufet gdzie można było nabyć przekąski, owoce, zimne i ciepłe napoje oraz słodkości. Nie zabrakło również strażaków z pyszną grochówką i możliwością zwiedzenia samochodu pożarniczego. W przerwach między meczami prowadzone były licytacje, na których nabyć można było m.in. koszulki z logo Akademii, płyty z muzyką, czapki Lwów Morskich Susz czy rower stacjonarny, a nawet unikalne zdjęcie mamusiek Akademii!

Ostatecznie licznik akcji przekroczył 6 tysięcy złotych, które po turnieju trafiły na ręce Wojtka Kolasińskiego - taty Kai.

Z tego miejsca w imieniu KS Unia Susz, Akademii Piłkarskiej Młode Talenty Unia Susz, oraz pomyslodawcy turnieju, Jarosława Chodowca chcielibyśmy bardzo podziękować sponosorm i partnerom, którzy zaangażowali się w organizację tego pięknego wydarzenia:

- Zakład mięsny Kawscy

- Piekarnia-cukiernia Dwórznik

- Sklep warzywny Państwa Błaszczak

- Sklep spożywczy Pani Magdy Piotrkowskiej

- Pan Waldemar Szczegielniak

- Szkoła Podstawowa w Kamieńcu

- Centrum Sportu i Rekreacji im. Jana Pawła II w Suszu

- rodzice członków Akademii Piłkarskiej Młode Talenty Unia Susz

- Państwo Sokołowscy reprezentujący Strzelecki Klub Sportowy TIG Iława

- Ochotnicza Straż Pożarna w Suszu

Szczególne, ciepłe podziękowania dla uczestników turnieju, oraz wszystkich osób, które swoją obecnością w tym dniu wsparły tą inicjatywę.

_MG_2397
_MG_2400